Bon dia!
El vostre company Asier m'ha demanat que publiqui al blog informació sobre astronomia. Comparteixo una que és molt interessant.
Els noms dels dies de la setmana provenen de l'astronomia. Els romans van voler rendir culte al Sol, la Lluna i als cinc planetes que es podien observar a cop d'ull en aquella època.
Així doncs, van donar un d'aquests noms a cadascun dels dies de la setmana:
Dilluns : Dia de
la Lluna (Lunis)
Dimarts: Dia de
Mart (Martis)
Dimecres: Dia
de Mercuri (Mercuris)
Dijous: Dia de
Júpiter (Iovis)
Divendres: Dia
de Venus (Veneris)
Dissabte: Dia de
Saturn (Sabatti)
Diumenge: Dia
del Sol (Dominicum)
Entre parèntesi podeu veure el nom en llatí, la llengua que parlaven els romans.
Els romans van fer pocs descobriments astronòmics; en canvi, a la Grècia antiga es van fer investigacions sobre el sistema solar i es van donar explicacions sobre els fenòmens astronòmics que ara sabem que són falses, com la teoria geocèntrica (geo vol dir terra i cèntrica significa centre) . Es creia que la Terra era una mena de globus immòbil al voltant del qual es movien la resta d'objectes celestes com els planetes, el Sol, la Lluna i les estrelles): es creia que la Terra era el centre de l'univers.
Hola Marta ja he fet els deures,i moltes gràcies per ferme cas.No m'esperava que possesis aixo,pero m'interesa motissim :-).Fins demà!!!
ResponEliminaHola Marta, gracies per posar aixó, m'ha n'ha agradat molt el que has posat. Per cert, podries posar alguna cosa del cinturó d'asteroides i del núvol d'Oort ?.....
ResponEliminaAdeú.
hola marta he jugat al joc que bem fer al cole i amb faltaban dos ralletas.
ResponEliminafins dema